ANKET WHATSAPP
Bölge Buluşması - 06 Şubat

“MİAD’IN BU HAFTAKİ BÖLGESİ “GÜNGÖREN-MERTER” OLDU”

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)’nin bölge toplantıları  devam ediyor. 6 Şubat Cumartesi Günü Malatya Sofrasında gerçekleştirilen buluşmaya Güngören’de bulunan MİAD Üyeleri iştirak etti.

Güngören ve Merter’deki Malatyalı işadamlarını bir araya getiren toplantının açılış konuşmasını yapan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, MİAD’ın kuruluş amacını ve çalışmalarını anlattı. Akdaş konuşmasında, “Bizler Malatyalı İşadamları Derneği olarak, hemşerilerimizi bir araya getirerek, birbirleriyle tanıştırmayı, birbirleriyle iş yapmalarını ve hemşerilik bilinciyle memleketlerine yatırım yaptırmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Üyelerimizin her biri kendi sahasında başarılı olmuş insanlardır. Bir çoğumuz sıfırdan başlayıp sektöründe söz sahibi firmalar kurmuş insanlarız. MİAD’daki yeni dönemimizde, üyelerimizin sorunlarını yerinde görmek ve daha etkin bir şekilde çözüm üretmek için bölge toplantıları organize etmeye başladık. Bu haftaki bölgemiz olan Göngören ve Merter’deki işadamlarımızı bir araya getirerek, sorunlarını dinlemek istedik. Yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler verdiğimiz siz değerli hemşerilerimizin sorunlarını dinleyerek, çözüm yolları hakkında istişare etmeyi amaçlıyoruz.  MİAD’ın bu bölgeden sorumlu üyesi Mehmet Sarıoğlu arkadaşımızın evsahipliğinde gerçekleştirdiğimiz bu toplantı vesilesiyle yeni arkadaşları tanıma fırsatı bulduk.” ifadelerini kullandı.

ORTADAKİ SORUNLARA ODAKLANILMASI GEREKİYOR

İnsanın ihtiyaçlarını gidermesi, kendini geliştirmesi ve değer yargılarının oluşması için sivil toplum örgütlerine büyük işler düştüğünü aktaran Yunus Akdaş, “Sivil toplum örgütlerinde görev alanların yaptıkları işlere azami dikkat göstermesi gerekiyor. Yan yana çalışan insanların birbirlerinin dünyevi ve uhrevi görüşlerine değil, ortada duran soruna odaklanması gerekir. Sivil toplum kuruluşlarının ülkeler arasındaki oranına bakıldığı zaman Türkiye’nin durumunu hiç de iç açıcı bir durumu olmadığını söyleyen MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “ABD’de yüzde 59, İsveç’te yüzde 69, Avrupa ülkelerinde yüzde 40, Türkiye’de ise yüzde 3’tür. Ticaret ve sanayi odalarını saymadığımız zaman yüzde 3’tür. Sorun burada. Bir araya geleceğiz. Yiyeceğiz. İçeceğiz ve birbirimizi alkışlayacağız. Bütün mesele bu değil arkadaşlar. Bir sorun varsa tarafsız bir şekilde tartışabilmeliyiz. Sivil toplum kuruluşlarında bulunmak, neyin niçin olduğunu, sebeplerini araştırarak, ortaya koyabilmek ve ona bakabilecek insanlarla bir arada bulunmaktır. Ben uzun süre dernek başkanlığı yaptım. İnsanların Yunus Akdaş’a bakışı sadece siyasi görüşüyle, sadece inancıyla olmamalıdır. Yunus Akdaş’a bir bütün olarak bakılması gerekiyor. Birbirimizin açığını aramak yerine ortada duran sorunun çözümüne nasıl bir katkımızın olabileceğini araştırmalıyız. Ortadaki sorununun çözüm yollarına odaklanılması ve ona göre strateji üretilmesi şarttır. Bu şekilde hareket edildiği zaman ortada sorun namına bir şey kalmaz. Bir sivil toplum örgütünün başında bulunan kişinin, hangi inançta olduğu veya hangi dünya görüşüne sahip olduğu önemli değildir. Önemli olan o işle ilgili ehliyetinin ve liyakatinin bulunuyor olmasıdır. Sivil toplum örgütü temsilcileri olarak bizler, toplumun huzuruna çıkarak sorunları dinleyecek ve ona göre çözüm yolları üreteceğiz.” şeklinde konuştu.

RAPOR HAZIRLAYIP, BAKAN BÜLENT TÜFENKÇİ’YE SUNACAĞIZ

“MİAD Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar doğrultusunda, sizlerin huzurunuza çıkıp sorunlarınızı dinleyeceğiz.” diyen Yunus Akdaş, “Her bir sorununuzu tek tek kaydedip, bir rapor hazırlayacak ve gerekli mercilere ulaştıracağız. Basın aracılığıyla veya yüz yüze ulaştırabileceğimiz bu raporların da takipçisi olacağız. MİAD’ın yeni döneminde üyelerimizden sorunları şifahi değil de yazılı olarak anlatmalarını istiyoruz. Şu anda hukukçu arkadaşlarımızın bazı çalışmaları var. Kendilerinden, Borçlar Kanunu, Ticaret kanunun ve gümrük mevzuatıyla ilgili bir rapor hazırlamalarını istedik. Bu raporu önümüzdeki günlerde değerli hemşerimiz Gümrük ve Ticaret Bakanı sayın Bülent Tüfenkçi’ye sunacağız. Sorunların tespiti ve çözümü noktasında bunun katkısı çok büyük olacaktır.” ifadelerini kullandı.  

Yunus Akdaş’ın konuşmasının ardından söz alan MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı, “Bölge temsilciliği organizasyonlarında bölgeyi özellikle dar tutmaya çalışıyoruz. Katılımın belli seviyede tutulması ve sıcak olması için çalışıyoruz. Bu programlarımıza önümüzdeki haftalarda da devam edeceğiz. Kendimizi daha fazla anlatacağız. Önceliğimiz bu bölgedeki insanlarımızı tanımak, onlara ne gibi hizmetlerimizin olacağıyla ilgili istişarelerde bulunmaktır. Bölge temsilcimiz Mehmet Sarıoğlu’na katkısından dolayı teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

 

TOPLANTIYA KATILANLAR:

  • Yunus AKDAŞ - HYT İNŞAAT-ÖNAY GROUP
  • Ahmet SARAÇ - ŞURA TEKSTİL SAN TİC LTD ŞTİ
  • Alaattin ŞENGÖZ - ŞENGÖZLER TEKSTİL SAN. VE DIŞ TİC.LTD. ŞTİ.
  • Bünyamin POLAT - BAHATEX KUMAŞ
  • Devran YALÇINKAYA - DAMLA TRİKO TEKESTİL SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
  • Fikret  TANRIVERDİ  - İNCİ FERMUAR
  • Kazım ADIYAMAN - GRUP OTO SERVİS
  • Mehmet SARIOĞLU MESA TEKSTİL GIDA SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
  • Muhammed Fatih ŞENGÖZ  - ŞENGÖZLER TEKSTİL SAN. VE DIŞ TİC.LTD. ŞTİ.
  • İsmail KAVAK        
  • H.Osman KARATAŞ          
  • Mahmut Hakan KORKUT  
  • Gökhan DERİNPINAR       
  • Mehmet  KOCAMAN         
  • Veysel İsmet ALKAN           

 

MİAD sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close