MİAD 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı

“Yeniden Yunus AKDAŞ”

MİAD 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı 17  Ekim 2015 Cumartesi Günü Wyndham Grand İstanbul Otel'de Gerçekleştirildi. Malatyalı Milletvekili adaylarının teşrif ettiği genel kurul toplantısına, bürokratlar, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının yetkililerinden oluşan 300'ü aşkın misafir katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı yaptı. Konuşmanın ardından MİAD tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Yönetim Kurulu başkanı Yunus AKDAŞ, tanıtım filminin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Toplantıya katılım gösteren misafirlere teşekkür ederek sözlerine başlayan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı, Malatyalı İşadamları derneği bugünlere taşıyan yönetim kurulu üyeleri ve üyelere de ayrıca teşekkür etti. Akdaş, toplantıya katılan Malatyalı vekil adaylarına hitaben; “1 Kasım genel seçimlerinde asıl başarının hükümet kurmak olduğunu düşünüyorum. Bu konuda partisi ne olursa olsun tüm vekil adayı hemşehrilerimizin sağduyulu olacağına inanıyorum. Biz Malatyalıların farklı parti mensupları olmaktan ziyade bir aile hüviyeti vardır” diyerek sözlerini tamamladı.

Yunus Akdaş’ın ardından protokol konuşmalarını yapmak üzere sırayla; MHP İstanbul Milletvekili Adayları Serdar Öktem, Ali Derindağ, Arzu Erdem, CHP Ankara Milletvekili Adayı Ali Şeker, CHP Malatya Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Adayı Eren Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Halis Dalkılıç, CHP İstanbul Milletvekili Adayı Gülay Yedekçi Arslan, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Serap Yaşar ve AK Parti Malatya Milletvekili adayı Nurettin Yaşar kürsüye davet edildiler. Tüm adaylar parti kimliklerinden ziyade ortak payda olan Malatya’ya vurgu yaptılar ve 1 Kasım seçimlerinin sonuçları ne olursa olsun milletin kazanmasını temenni ettiler. Ali Derindağ; “biz” “siz” “öteki” olmayıp birlikteliğin önemini işaret ederken, Arzu Erdem ise bu birlikteliğin eksilmemesi gerektiğini ve bu anlamda hemşehrilerine kapısının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Erdem Aslanoğlu ise kendisinin Malatyalılara babası merhum Mevlüt Aslanoğlu’unun emaneti olduğunu, Malatyalıların ise kendisine babasından miras kaldığını ifade etti.

Malatyalı Milletvekili adaylarının iyi dilek ve temennilerinin ardından MİAD ailesine yeni katılan üyelere MİAD 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Malatya Milletvekili adayı Nurettin Yaşar tarafından üyelik beratı takdimi yapıldı. Üyelerin isimleri şu şekildedir; Emre Akdaş, Ahmet Güler, Mahmut Demiryol, Nispet Aşkın, Alparslan Gökduman, Ahmet Bağdat, Nami Şahin ve Fatih Tutuk.

Berat takdiminin ardından genel kurula geçildi.Öncelikle Divan başkanı ve üyeleri seçilerek ardından saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı okundu. Sırasıyla; Faaliyet raporu okunması ve genel kurula ibrası, İç denetleme okunması ve genel kurula ibrası, Kesin hesap bilançosu okunması ve genel kurula ibrası, 12. dönem tahmini bütçe okunması ve genel kurula ibrası, 12. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asli ve yedek üyelerinin seçilmesi ve genel kurula ibrası, Denetleme Kurulu asil ve yedek üyelerin seçilmesi ve genel kurula ibrası, Disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçilmesi ve genel kurul ibra işlemleri gerçekleşti. Dilek ve temennilerin ardından Divan başkanı MİAD 12. Olağan genel kurulunu sona erdirdi.