MİAD 11. Genel Kurul Toplantısı

MİAD 11. Genel Kurul Toplantısı 09 Kasım 2013 Cumartesi Günü Holiday Inn Airport Otel'de Gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın teşrifiyle gerçekleşen genel kurul toplantısına, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, milletvekilleri, bürokratlar, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının yetkililerinden oluşan 300'ü aşkın misafir katılım gösterdi.

Toplantının Divan Kurulu Başkanlığını Yüksel Çengel ve Divan Kurulu Üyeliğini ise  İrfan Aslan ile Mustafa Kınacı yaptı. Saygı duruşu ve İstaklal Marşının okunmasından sonra toplantının açılış konuşmasını yapan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş; “Malatyalı işadamları olarak sizleri bir araya getirip sosyal faaliyetler yapıyoruz.  Geçen yıl hemşehrilerimizin destekleriyle yaptırdığımız konuk evinde 45 bin kişi hiçbir ücret ödemeden kaldı. Diğer bir konu ise burs meselesi. 19 bin Malatyalı öğrenci var burs bekleyen, ve bunun 10 bini öncelikli ihtiyacı olanlar. Burs konusunda daha etkili çalışmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı. Akdaş’ın ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

İstanbul’un iş dünyasında bir merkez konumunda olduğunu belirten Hüseyin Avni Mutlu, MİAD’ın bu merkezin içerisinde ayrı bir yeri olduğunun altını çizdi. Malatyalı işadamlarının İstanbul’un enerjisine büyük katkı yaptığını belirten Mutlu, organizasyondan dolayı MİAD’ı tebrik ederek genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Genel Kurul’daki son konuşmayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptı. Bayraktar, “Malatya ile beraberleğimiz istanbula geldiğimizde başladı. Tahtakale’de çakmak satanlardık” diyerek Malatyalılarla olan ilişkisinin geçmişinden bahsetti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kentsel dönüşüm projelerinin 81 ilde devam ettiğini vurgulayan Bayraktar, bu sayede Türkiye’de büyük dönüşümün gerçekleşeceğine dikkat çekti.

Sn. Erdoğan Bayraktar’ın konuşmasının ardından kendisine 61 numaralı MİAD fahri üyelik beratı verildi. Üyelik Beratı CHP İstanbul Milletvekili F. Mevlüt Arslanoğlu tarafından takdim edildi.

Yapılan konuşmaların ardından  Genel kurul raporları okundu ve ibra edildi. Raporların okunmasının ardından yeni yönetim kurulu seçimi yapılarak genel kurul toplantısı sona erdi.